Välbefinnaren

Tänk på att du behöver konsultera en läkare inför en kostförändring, speciellt om du har någon sjukdom, mina blogginlägg är till för inspiration och inte personlig rådgivning.

Sockerartikel

Kategori: -Kost/De vi stoppar i oss

Jag och min kollega pratade idag om alla dessa sockerprodukter och sötningsmedel som finns. Hon frågade mig vad jag tycker om alla sötningsmedel som finns och vilken som är bäst. Det finns inte egentligen något bra svar på detta eftersom att inget sötningsmedel egentligen är bäst. De som påverkar blodsockret minst är oftast bäst, men det är oftast de mest onaturliga och processade sorten. Så om man istället vill äta naturliga produkter har dom oftast ett högre GI och påverkar därför blodsocker nivån snabbare. Så det är egentligen bara att välja om man vill äta onaturliga och processade produkter, eller äta något som påverkar blodsockret mer. Jag rekommeenderar naturliga sötningsmedel, så som naturlig honung.


Vi hittade denna artikel på expressen.se (
http://www.expressen.se/halsa/sa-bra-ar-sotningsprodukterna/ ) för dig som vill läsa lite mer. Här står information om honung, vit socker, råsocker, kokossocker, olika typer av sirap, aspartam mm. De står hur om deras GI värde, om det är raffinerat, eventuella hälsorisker och vilka som innehåller vitaminer och mineraler.  


Kram kram från Välbefinnaren

Kommentarer

  • Melissa - Livet i ett Fängelse! säger:

    Bra inlägg, GI är rätt intressant egentligen.

    Måste då fråga vad du anser om GI dieten? :D



    Svar:

    Ja än sålänge har jag inte fått några hotfulla eller ens otrevliga, rätt konstigt egentligen. Vissa åsikter jag har är ju ändå väldigt skarpt riktade i min egna åsikt. Men man ska inte klaga



    2012-03-06 | 19:07:32
    Bloggadress: http://lavali.blogg.se/
  • Rinki säger:

    Jättebra inlägg, det är bra att du tar upp det här med socker, det finns mycket frågor om just sådant! <3



    Sv: Tyvärr så kan jag inte säga så mycket om er Indienresa eftersom jag bara var i Calcutta och Kerala, men jag tror att vi var i Varkala -- men är inte säker, så vågar inte säga mycket än. Men jag ska höra med min mamma imorgon, och om det var där vi var så ska jag absolut berätta för dig :).



    Kul att ni kommer iväg, det låter helt underbart. Du kan inte packa ned mig i en väska eller så? ;)



    Kram

    2012-03-06 | 22:21:38
    Bloggadress: http://rhulth.wordpress.com
  • Melissa - Livet i ett Fängelse! säger:

    Svar:

    Ja jag har börjat småkika på kålris istället, nyttigt och slipper massa dumheter innuti. Speciellt nu när man börjat gått upp i vikt igen, fattar inte hur de gick till men men kroppen har väl vant sig så jag behöver öka på ett steg till.

    LCHF förstår jag inte alls varför de ens existerar, ju mer man läser om de ju mer galet låter de ju, rena misshandeln av kroppen känns de som. kanske funkar ett tag men sen så måste ju kroppen haverera totalt.



    Jag fortsätter att undvika socker så mycket jag kan. Både de dolda och de uppenbara. Men försöker samtidigt leva normalt så slinker ju ner titt som tätt. Men eftersom det jag skrev om vikten nyss så ska jag väl öka på och bli mer disciplinerad så man verkligen bojkottar det och tar andra alternativ. se om de hjälper. Ser ju inget positivt i socker ändå hur man än vänder och vrider på det

    2012-03-07 | 10:03:51
    Bloggadress: http://lavali.blogg.se/
  • Melissa - Livet i ett Fängelse! säger:

    svarar lite snabbt och svarar resten sen :)



    Här är lite recept på blomkålris



    Energifördelning:

    Fett: 0 gram

    Protein: 1 gram

    Kolhydrater: 2 gram

    Ingredienser:



    1 000,0 gram Blomkål

    Gör så här:

    1. Riv blomkålen med ett rivjärn, använd den grövsta sidan av rivjärnet.

    2. Kok upp vatten i en kastrull och släpp ner den rivna blomkålen i kokande lättsaltat vatten. Skålla i ca 10-15 sek.

    3. Häll av blomkålsriset i ett durkslag och servera

    2012-03-07 | 15:55:05
    Bloggadress: http://lavali.blogg.se/
  • Viktoriae - må bra bloggen säger:

    Det där med socker.. det är svårt, det finns ju socker i det mesta. Men jag försöker undvika det vita sockret och bakar inte med sådant längre.. när jag sötar använder jag mig av ytterst lite agavesirap eller honung. Men jag försöker att undvika det också och använder det mest i mina "godis-nöt-bollar" (visste inte hur jag skulle skriva, haha)



    När det gäller godis så äter jag inte det överhuvudtaget iallafall.. men kakor slinker ner ibland ;)



    kram och god kväll

    2012-03-07 | 19:13:28
    Bloggadress: http://viktoriae.se

Kommentera inlägget här: