Nässelpesto (Året runt)
Kategori: -Kost/De vi stoppar i oss
Nässlor är antiinflammatoriska, har blodsockrersänkande egenskaper, hjälper ämnesomsättningen och oren hud. Det är också vätskedrivande, vilket kan vara bra vid gallbesvär och gikt. Serotonin reglerar vårt stämningsläge, vilket kan göra att vi känner oss gladare.
Rikt på:
C-vitamin
Karoten
Järn
Bioflavonoider
Kalk
Kisel
Magnesium
Serotonin
Det fanns också med ett recept på nässelpesto som kommer här
2 l färska nässlor
1 dl sötmandel
2 1/2 dl riven parmesan eller västerbottenost
1 dl rapsolja
1-2 pressade vitlöksklyftor
Salt & peppar
Väl och koka upp nässlorna, finhacka mandeln, blanda dessa två tillsammans med ditt val av ost. Rör sen ner oljan, lite i taget. Smaksätt med vitlök, salt och peppar.
Jag har ju massor av liter torkade nässlor, frågan är om man kan använda även dom till pesto. Någon som vet?
Än så länge har jag bara använt dom till te och i matlagning när jag gör grytor. Använder du nässlor i din matlagning eller som te??
Bloggadress: http://www.piccolacasa.wordpress.com