Indian Surprise
Kryddorna var:
Låter supergott! Jag har prövat att göra egen paneer ett par gånger. Man gör det på mjölk och en liten klick yoghurt eller citronsaft, som får det hela att klumpa ihop sig. Sedan ska man pressa ur all vätska och trycka ihop det till en klump. Det är pilligt, tar tid och går åt skitmycket mjölk till en liten, liten ostklump. Önskar jag visste var man kunde köpa paneer i Sverige, för det är verkligen gott!
Jag har några bekanta som är superduktiga på indisk matlagning. De köper aldrig färdiga kryddblandningar, utan gör som du - från grunden. De påstår att det är hemligheten.
Jag har haft rätt svårt att vänja mig vid de indiska smakerna. Länge var det bara palak paneer (spenat + paneer) jag gillade, men jag börjar vidga vyerna liiiiite nu... :-)
Och nu ser jag.... Den nya headern! Den nya bakgrundsfärgen! Riktigt, riktigt snyggt, känns ljusare, fräschare och mer positivt.
Tja... Jag har ätit mycket frukt. Yoghurt. Palak paneer till varje middag. Och när jag tröttnat på det har jag smugit ner en pizza...
När jag var i Rajasthan bodde jag på ett litet familjehotell där mamman i familjen lagade maten. DÅ gillade jag verkligen indiskt, maten var hur god som helst. Och det måste ju ha varit "riktig" indisk mat, tänker jag.
Har förstått att det är stor skillnad på maten i de olika regionerna, så kanske föredrar jag nordindiskt? Det som är bra är i alla fall att det alltid finns nåt vegetariskt :-)
Bloggadress: http://lyckoland.blogg.se/