Välbefinnaren

Tänk på att du behöver konsultera en läkare inför en kostförändring, speciellt om du har någon sjukdom, mina blogginlägg är till för inspiration och inte personlig rådgivning.

Rostbiff sallad-Varför?

Kategori: -Kost/De vi stoppar i oss

 
För ungefär två veckor sen gjorde jag och kärleken en helstekt rostbiff sallad, eller snarare jag hade sallad medan han åt med potatis. Denna sallad ligger i samma smak-klass som min makrillsallad, en annan favorit. Denna sallad blev gudomlig med den varma nyrostade köttbiten.
 
Kött är en produkt som innehåller samtliga åtta essentiella aminosyror (bönor & linser innehåller inte alla), alltså dom aminsyror man behöver få i sig med kosten, men också en del andra aminosyror som kan skapas i kroppen. Protein är otroligt betydelsefullt för en frisk kropp, eftersom att det är  viktigt för immunförsvarets funktioner, uppbyggnaden av bland annat muskler och naglar och dessutom för uppbyggnaden av hormoner eftersom att aminosyror är den ena byggstenen. Så som du förstår är protein i kosten viktigt. 
 
Salladen innahåller mycket näringsämnen och är en oerhört viktig del för en frisk kropp och själ. I denna sallad finns bland annat fibrer, magnesium, järn, kalium, kalcium, vitamin A, C, K och B6.
 
Hmm... jag är lite osäker på alla ingredienser men ungefär såhär:
 
Tomat
Paprika
Mixsallad
Spenat
Selleri
Riven morot
Rädisor
Linfröolja
Salt & Peppar

+ Den grillade rostbiffen.
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: