Välbefinnaren

Tänk på att du behöver konsultera en läkare inför en kostförändring, speciellt om du har någon sjukdom, mina blogginlägg är till för inspiration och inte personlig rådgivning.

Citronvatten, en del av detox

Kategori: -Detox/Rening

Hej Hej, Köpte in några citroner häromdagen när vi började våran detox eftersom att det stödjer matsmältningen, vilket kan behövas vid en detox. jag fick också några citroner i ekolådan som levererades igår. Citroner är rikt på betakaroten, kalcium, magnessium, kalium, riboflavinoch antioxidanter.
 
Citronvatten har förmågan att ändra pH värdet av kroppen till ett mer basiskt, vilket är viktigt om pH värdet är för surt vilket det i många fall är.Även om citroner har ett surt pH är det alltså basiskt-formande när det väl tagits upp av kroppen. Njurarna och levern behöver extra stöd vid en detox eftersom att det är dessa organ som renarar kroppen från gifter/toxiner, och arbetar därför hårdare under detoxen. Citronvatten hjälper både njurarna och levern att rena. Det finns en del andra knep för att stödja leverns rening av kroppen.
 
Dricka citronvatten rekommenderas inte bara vid en detox, utan det är oerhört hälsosamt att inta även i sin vardag. Att införa ett glas citronvatten i sin morgonrutin är en bra början och det finns en mängd forskning och artiklar om hur bra det påverkar kroppen.

Kommentarer

 • Linn säger:

  Spännande! Det kan jag tänka mig att införa, ett glas citronvatten på morgonen. Låter dessutom fräscht och uppiggande.

  Svar: Super fräschet och gott! Citron vatten går i perioder och nu är det en sån!:-)
  Sabine J Ö

  2013-04-05 | 13:22:06
  Bloggadress: http://lyckoland.blogg.se/

Kommentera inlägget här: