Välbefinnaren

Tänk på att du behöver konsultera en läkare inför en kostförändring, speciellt om du har någon sjukdom, mina blogginlägg är till för inspiration och inte personlig rådgivning.

Vad är Arganolja egentligen?

Kategori: -Mina tankar & känslor

 Nu åker vi snart till Marocko och då verkar det som om man bara måste köpa arganolja som man läser om som produceras i öken. Gärna ekologiskt. Så.... nu var jag tvungen att kolla upp vad detta egentligen är och detta är vad jag lärt mig.
 
Arganoljan kommer nötterna som växer i frukten som växer på arganträn i Marocko, enbart i Marocko. Oljan som används till matlagning och den som används för skönhet har två olika framställningsprocesser. I skönhetsprodukter kan det användas till huden eller håret.
 
Eftersom oljan rik på essentiella fettsyror är så pass tunn kan den enkelt tränga in i huden och dessutom innehåller det mycket E vitamin, två egenskaper som är lämliga för lugna irriterad hud och påskynda läkning. Oljan har också antiinflammatoriska egenskaper. Oljan kan också minska mängden kolesterol i kroppen och är därför också bra för hjärt- och kärlhälsan. Antioxidanterna i oljan skyddar också cellerna från skador och hjälper vid reparation.
 
I mitt sökande på Arganolja har jag hittat andra produkter som jag borde kolla upp och eventuellt handla med mig hem och dessa är Rhassoul lera från Atlasbergen, Savon Noir som används i hamam och black soap. Har du nå tips på något som jag absolut inte får missa att köpa med mig hem från Marocko??
 
Kram kram frn Välbefinnaren med resfeber

Kommentarer


Kommentera inlägget här: