Välbefinnaren

Tänk på att du behöver konsultera en läkare inför en kostförändring, speciellt om du har någon sjukdom, mina blogginlägg är till för inspiration och inte personlig rådgivning.

Vätskor i kroppen på min pluggdag

Kategori: -Pluggdagar

Efter att studerat kroppens förmåga at skapa urin har jag nu börjat läsa om kroppens tre vätskor och vilken funktion dom har. Det är intracellulära och extracellulära där den sistnämda är uppdelat i två vätskor; blodet och interstitiell vätska. Det intracellulära är den vätska som finns inuti cellerna, medans extracellulär finns utanför cellerna och istället runtomkring cellerna. Givetvis behöver dessa vara balanserade för att det ska vara en perfekt vätskebalans i kroppen och så att kroppen kan utföra sina viktiga uppgifter. Det är skillnaden mellan dessa och vilken funktion dom olika har i kroppen som jag läser om nu. Riktigt intressant.
 
Förutom att läst kring vätskor så har jag skrivit klart två uppsatser som jag kan skicka in efter att jag utfört Case Histories på mina testpersoner. Men dessa kommer jag inte börja med förrän om två veckor.
 
Idag försökte jag laga indiskt igen och det gick faktiskt riktigt bra, så nu känns det som om jag faktskt kan servera indiskt på lördag när tjejerna kommer över. Vi behöver alltså inte beställa hem mat från thaistället runt hörnet.
 
Må Väl från Välbefinnaren
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: