Nu var det dax för att göra juice igen, det blev en supergod fruktjuice med vindruvor, söt och sur på samma gång! Dessutom gjorde jag en grönsaksjuice, men jag kom fram till att nästa gång ska jag inte använda rödbetor för jag börjar tröttna både på färg och smak. Men här berättar jag lite om fruktjuicen och hur den kan påverka hälsan.
En stor klase röda vindruvor
1 grapefrukt
1 citron
2 päron
Vindruvor innehåller främst kolhydrater framför allt fruktsocker & fiber, en liten mängd protein och inget fett. Dom är rika på vitamin A, vitamin C, liten mängd B vitaminerna och en hel del kalium och mangan. Druvorna renar tarmarna och därför har en vindruvsfasta utvecklats där man endast äter druvor och dricker vatten och druvjuice. Eftersom att småkryp dras till dessa söta druvor blir dom starkt besprutade för att hålla krypen borta. Av den anledningen bör man endast äta ekologiska vindruvor.
Päron: innehåller vitaminerna B6 och C samt mineralerna koppar och kalium. Päron innehåller också en typ av fruktsocker som tolereras lättare hos diabetiker, detta ämne heter levulos. Eftersom att päron innehåller så mycket bra fibrer hjälper det även till vid rening av kroppen (detoxification).
Citron: innehåller C-, betakaroten, kalcium, magnessium, kalium mm. Är en antioxidant och är därför bra för rening av systemet på gifter, speciellt levern. Neutraliserar även skadliga bakterier.
Grapefrukt har ett GI på 25, alltså ganska lågt. Frukten används för att minska aptiten, minska i vikt och förbättra matsmältningen. Det är av dessa anledningar som grapefrukt dieten har utvecklats. Dom näringsämnen som finns rikt i denna citrusfrukt är kalium, vitamin A, vitamin C och biotin.
Bloggadress: http://www.fight4fit.se