Häromdagen gjorde min kärlek fyllda paprikor till middag och det blev verkligen hur smakrikt som helst. Två olika varianter blev det och dom skiljer sig verkligen otroligt mycket från varandra i smaken. Något av det godast jag ätit på länge faktiskt! Rekommenderas starkt!
Eftersom att jag gillar smakrik och stark mat så skulle jag nog säga att du borde använda ganska mycket av kryddorna. Men alla är olika så laga mat för dina egna smaklökar helt enkelt!
2 st Röda paprikor
Feta ost
Spenat
1 1/2 dl bulgur ungefär
5 st champinjoner
Spiskummin
Vitlökspulver
Peppar
2 st Gröna Paprikor
Några bitar soltorkade tomater
Marinad av olja, salt, cayeenpulver
1 1/2 dl kokt bulgur ungefär
1/2 stort äpple
1/2 gul paprika
*Koka bulgur, hacka äpple och paprika i tärningar. Blanda dessa när bulguren har svalnat. Men spara hälften av den kokta bulguren, för det behövs som fyllning av dom röda paprikorna. Rör ihop marinaden av olja, peppar, salt och cayeenpeppar och häll sedan över äppelblandningen och låt stå medans du följer nästa steg.
*Stek skivad champinjon i spiskummin, vitlökspulver och peppar tills dom fått en gyllene färg.
*Sätt ugnen på 250 grader.
*Skär bort "toppen" påpaprikorna så att man kan stoppa in fyllningen. Om dom är runda i botten kan man skära av en liten bit i botten, men inte skära igenom, för att göra dom mer stabila.
*Fyll sen dom gröna paprikorna med äppelröran, klippt/skivad soltorkad tomat samt lite av marinaden.
* Fyll dom röda paprikorna med de steka champinjornerna, spenat, feta ost och bulgur.
*Ställ in paprikorna i ugnen i 10-15 minuter ungefär.
*Servera och Njut!
Bloggadress: http://lissento.blogg.se