Välbefinnaren

Tänk på att du behöver konsultera en läkare inför en kostförändring, speciellt om du har någon sjukdom, mina blogginlägg är till för inspiration och inte personlig rådgivning.

Grönsaker ger liv

Kategori: -Himmelriket med Juicer & Smoothie

 
Idag gjorde jag en smoothie med grönsaker och äpplen, eftersom att jag inte ville få i mig grönsaker med en sallad. Ibland är man inte sugen på sallad helt enkelt. Visserligen blev den inte speciellt god, men nyttig och snygg, och så tror jag att den blivit godare om man hade i lite ingefära också.
 
1 stor näve ruccola
1,5 dm gurka
2 äpplen
 
 
Man bör inte blanda grönsaker och frukt i juicer och smoothies, med undantag äpplen som kan blandas med grönsaker. Eftersom att frukt är renande medans grönsaker förbättrar och ger liv.
 
Ruccola: är rikt på mineralerna fosfor, järn, kalcium, kalium, magnessoim, natrium och zink, vitaminerna som finns i störst mängd är vitamin C, B2, B3, B5 och folsyra. Folsyra är viktigt för produktionen av nukleinsyra som är viktigt för friskt DNA och RNA. Ruccola är också en grönsak som är basiskt formande i kroppen, vilket är positivt vad det gäller pH värdet och för att förhindra ett surt pH. 
 
Gurka: är rikt på vitaminerna B och C samt mineralerna kalcium, järn, fosfat, kalium, svavel (viktig beståndsdel för fyra aminosyror som används för uppbyggnaden av protein) och natrium. Har en stark vätskedrivande effekt och minskar därför bevarandet av vätska i kroppen. Vilket för vissa kan vara positivt och negativt för andra. Minskar blodtrycket och är bra för hår, naglar och huden.
 
Äpple: innehåller vitamin A, B1, B2, B6, C, järn, kalcium, kalium, magnessium (viktigt för att bevara en jonisk balans i cellerna/elektriska vågor över cellmembranet) och sulfur m fl. Denna frukt tros vara an anti-cancar stödjare. Det innehåller också ämnet pektin som finns i vissa kolhydrater (i korta drag) och detta ämne skapar ett gele i tarmarna som eliminerar toxiner.
 
 

Kommentarer

 • Amy's piece of cake säger:

  Vilken härlig färg på smoothien. Tror också att lite ingefära hade gjort nytta i den :) Kram på dig!

  Svar: Snygg men inte så god. Troligtvis ingefära.... eller mer äpple så det blivit lite mer sötma. Kram kram
  Sabine J Ö

  2013-06-03 | 21:06:56
  Bloggadress: http://amyspieceofcake.se/
 • Art By Tina - Konst & Fashion säger:

  Va jag fattar inte, är det inte bra att blanda i tex bladspenat i frukt smoothies?

  Svar: Nä precis! Dom har olika effekter på kroppen. Om den ena vill rena cellerna och den andra vill "ge liv" så neutraliserar dom båda varandra. Men som sagt, äpple är undantag som kan blandas med grönsaker. Kramis
  Sabine J Ö

  2013-06-03 | 22:02:43
  Bloggadress: http://trueborn.blogg.se
 • Art By Tina - Konst & Fashion säger:

  Jag vann röstningen, tack! Vinnaren är dragen, kika in och kolla om det blev du: http://trueborn.blogg.se/2013/may/1topp.html

  Svar: Super spännande och häftigt att du vann! Du är grym du och kreativ! =) Spännande att jag vann hos dig! Kram kram
  Sabine J Ö

  2013-06-04 | 15:07:36
  Bloggadress: http://trueborn.blogg.se
 • Art By Tina - Konst & Fashion säger:

  Haha, ja jo du kan ju få Riga resan både i födelsedagspresent och vinst=) Har beställt skal till din mobil nu. Fundera på vad du vill ha för motiv!

  Svar: Något som är orange...med india-inspiration kanske. =) Kramis bästis!
  Sabine J Ö

  2013-06-04 | 20:58:40
  Bloggadress: http://trueborn.blogg.se

Kommentera inlägget här: