Välbefinnaren

Tänk på att du behöver konsultera en läkare inför en kostförändring, speciellt om du har någon sjukdom, mina blogginlägg är till för inspiration och inte personlig rådgivning.

Firma-partaj (S-holm), Vin-provning (Ö-bro) Mamz (E-köping)

Kategori: -Livet, exkl hälsa-delen & de andra kategorierna

Denna helg har varit fullspäckad med skojigheter. Det kanske egentligen inte var optimalt med tanke på att jag var sjuk i början av veckan. Men Men nu blev det så. Dessutom, som jag nämt tidigare har min kropp har en förmåga att bli sjuk när jag har någonting speciellt att se fram emot.

Fredag: 17.15 fick jag och mina kollegor gå ner till våningen under, där våra chefer dukat upp borden, förberett maten, öppnat champagneflaskor och sen stod redo när vi alla traskade ner. Min chef och en kollega gick i pension i fredags, så det var en av-tackningsmiddag blandat med att fira livet med varandra. Vi lekte en lek som var super kul! Under dagen samlade min ena chef in små lappar som alla hade skrivit. På lapparna skulle man skriva en hemlis som chefen eller kollegan (helst ingen) visste om. "Jag har visat rumpan för en kändis", "jag har åkt fast för fortkörning", "jag har festat med kungen" osv osv. Sen skulle dom två pensionärerna gissa vem som gjort vad och man fick verkligen flera goda skratt och man lärde sig massa nytt om kollegorna. Underhållande! Senare på kvällen var vi fem personer som åkte in till Cafét i stan, umgicks ännu mer, dansade och drack vin fram till att min kära pojkvän hämtade mig och min kollega så vi säkert kom hem till våra sängar! Bästa killen! Bästa kvällen!

Lördag: Vaknade vid 12, jag och V började prata om att åka till Örebro för att gå på Vin mässa. Sagt och gjort satt vi i bilen 14.30, ringde min barndomskamrat Jane och frågade om hon och hennes kärlek ville följa med och givetvis ville dom det. Kul Kul! Kl 16.30 gick vi in på Conventum, köpte dryckes kuponger och sprang till slut på våra vänner! Där gick vi sen runt tills klockan halv 8, provade viner, ostar, bröd, sprit, bruschetta röra mm. Bruschetta görar var så himla god att jag köpte med mig två burkar hem. Det är egentligen en torrvara som man ska blanda ut med vatten och olja innan det blir en röra, eller så kan man ha det i grytor. (Från Oil & Vinegar om du vill prova, innehåller E-nummer).
Jag pratade med en kvinna i en av montrarna om vinets effekt på kroppen, om det har någon positiv inverkan, vilka i så fall, hur pH värdet i vinet ser ut och hur det bildas. Hon berättaade om historien kring vin, hur klimatförändringarna påverkar vinet och hur det är att jobba som vin-importör. Verkligen ett intressant och lärorikt samtal. Jag ska vid senare tillfälle skriva lite mer om "Vin & hälsa".
Efter mässan sa vi He- då till våra vänner och satte oss i bilen till min kära mor i Enköping. Mamma hade middagen serverad kl halv tio, vi drack kaffe, pratade om livet och avslutade kvällen med filmen "Paranormal activity 3", som jag faktiskt trodde var en verklighetsbaserad film till en början. Ja faktiskt! Man vet aldrig vad som finns och inte finns med någon säkerhet enligt min uppfattning. =)
 
 
 

 
 

Kommentarer

  • Snabbmakaroner säger:

    Måste bara tipsa om att blanda bruschettablandningen med smör som pålägg.

    Svar: Hej hej, Tack för tipset... det låter mumsigt också. Idag hade vi i en msk i kräftskärt såsen till pastan. Det blev magiskt. =)
    Sabine J Ö

    2013-03-25 | 10:51:04
    Bloggadress: http://snabbmakaroner.wordpress.com/
  • Lissen säger:

    Hej vad kul att se dej och vilken rolig helg. Den där leken lät kul, man tor ju man vet nästan allt om arbetskamraterna om man jobbat ihop länge. Avslöjade alla vad som var skrivet?

    Har du planerat någon ny resa ännu?

    Ha en bra kväll. // Lissen

    Svar: Alla var tvungna att berätta om ingen av pensionärerna kunde gissa på x antal gånger. =) Så himla kul! Nästa resa är till England om några veckor. Funderar också på en långsemester till Indien igen till vinter, eller till Karibien, men får se om jag kan få 3-4 veckor ledigt över jul och nyår. Hoppas Hoppas! Planerar du någon mer färgstark semester? Kram kram
    Sabine J Ö

    2013-03-26 | 21:15:30
    Bloggadress: http://lissento.blogg.se

Kommentera inlägget här: