På allas läppar-Hästkött
Kategori: -Mina tankar & känslor
Kategori: -Mina tankar & känslor
Ja, lurad blir man nog på löpandeband! :-)
Att söka en ökad kunskap, ifrån flera håll och där man är kritisk till källans information samt bakomliggande syfte, är nog enda sättet att minimera sin "lur-faktor" :-) Häst- eller hamburgekött, som det också är känt som, är enligt uppgift ett mycket bra kött, med sundare fetthalt etc än mycket annat i våra butiker, dessutom med mycket bättre uppfödningsförhållanden och färre/mindre mediciner än t ex kor, kyckling och kanske framförallt grisar. Viltkött är förstås ansett att kanske vara det allra bästa köttet, ur miljö- och hälsosynpunkt, men jag tror, med tanke på den påstådda, lavinartade höjningen av hästköttsförsäljningen, att många skulle vilja variera och äta mer hästkött, men att det har varit mycket svårt att få tag på i våra vanliga butiker - hoppas att det förändra(t)s och att det blir enklare att köpa t ex en fin hästentrecôte framöver (till alla obesprutade grönsakerna förstås och som variation till den MSC-märkta fisken :-).
- Kan rekommendera boken "Den hemlige kocken" för att få ett intressant perspektiv på vad vi stoppar i oss och vad det betyder för vår (o)hälsa [Sabine, du har nog mer koll på detaljerna kring den, om nån undrar mera :-)]
Kram
Jag behöver ju inte heller oroa mig för att ha fått i mig hästkött, men jag är bekymrad över hur mycket bluff och båg det är i livsmedels- och säkert också skönhetsbranschen. Vi har ju liksom inte en chans i världen att kontrollera...
Har kommit på mig själv med att misstro en del ekologiska märkningar. I går beställde jag hem algolja (för Omega 3) och läste alla fina ord om hur algerna var odlade giftfritt och vad tabletterna skulle inehålla. Men så tänkte jag: vad 17 vet jag om det?
Det känns rätt obehagligt tycker jag.