Välbefinnaren

Tänk på att du behöver konsultera en läkare inför en kostförändring, speciellt om du har någon sjukdom, mina blogginlägg är till för inspiration och inte personlig rådgivning.

Juicestund med näring

Kategori: -Himmelriket med Juicer & Smoothie Ingredienser fruksjuice
3 apelsiner
3 gröna äpplen
1 mandarin
 
Ingredienser grönsaksjuice
1 rödbeta
2 små morötter
6 stjälkar selleri
2 cm ingefära
1 påse spenat
1 grönt äpple
2 rödvita äpplen
1/2 tomat
 
 
Tomater tillhör belladonna familjen av grönsaker, potatis, aubergin är två andra som tillhör samma familj. Denna familj av grönsaker innehåller alkaloider som kan påverka nersystemet och matsmältningen negativt, men det positiva är att alla människor inte är känsliga mot dessa. Så om det påverkar dig kan bara du avgöra! I tomater är det skinnet som innehåller mest alkaloider. Tobak innehåller också alkaloider. En annan kända effekten tomater (och alkaloider) har på hälsan är att det kan påverka lederna, genom att stödja inflammationer. Så därför rekommenderar man att folk med reumatism, benskörhet och liknande symptom bör undvika belladonna familjen.
Tomater innehåller inte mycket näring, men de som finns i stora mängder är kalium (reglerar vattenbalansen och pH balansen), vitamin C (för kollagen=bindvävnad), vitamin A (för produktion av nya celler) och kolhydrater, men bara ett GI på 15. Och små mängder finns i vitamin E (antioxidant), folinsyra (för produktion av nya röda blodkroppar), biotin (för fettmetabolism och fettbindningar) och niacin (viktig koenzym).
 
Ni kan läsa om resterande ingredienser under kategorin "Himmelriket med Juicer och Smoothie". Skulle vilja specificera på ett visst inlägg, men hela kategorin är fylld av information. Spenat har fått ett helt eget inlägg, se här- Spenat Heaven!
 
 
 

Kommentarer

 • meh.blo.gg säger:

  Åh smarrigt!!
  Sv: tack, jag beställer stora Mixlådan :-) Är jättenöjd!

  Svar: Japp, super gott..... och nyttigt samtidigt! Två i ett! =)
  Sabine J Ö

  2013-05-23 | 21:30:01
  Bloggadress: http://meh.blo.gg/

Kommentera inlägget här: