Sex år
I fredags firade jag och min kärlek hela sex år tillsammans. Det var sex år sen han frågade chans på mig på Mayfair i London. Underbart! Vad tiden går snabbt, det känns som om det bara var igår!
Så i fredags lagade vi middag med oxfile, potatisgratäng, svampsås och mixsallad, så himla gott. Och till efterrätt blev det tre-lager av godheter enligt receptet nedan. Det blev en jättego blandning med syran från mejeriproduktera, knaprigt från kexen och sötma från frukterna. Mums mums!
Lager 1:
1 dl kvarg
1 dl turkisk yogurt
1/2 tsk vaniljpulver
Blanda
Lager 2:
4 krossade digestivekex
Lager 3:
1 mango hackad i bitar
1 passionsfrukt
2 st kiwi hackad i bitar
Blanda
För att göra efterrätten ännu nyttigare kan man byta ut mejeriprodukterna till en blandning av kokomjölk och mandelmjölk (mandelmjölk med aprikos för sötma) e. Det blir mindre krämigt, men nyttigare för vissa och ett bättre alternativ för de som inte kan hantera mejeriprodukter. Digestivekexen kan man byta ut mot en blandning av krossade nötter.