Idag var det nästsista dagen som jag är tjänstledig på onsdagar från mitt vanliga bankjobb. Det känns lite i hjärtat att behöva jobba 100% igen, men samtidigt blir det lite mer pengar och det betyder att nedräkningen till tentaskrivningen påbörjats. Underbart! (Personligen tycker jag att alla ska få jobba fyra dagar i veckan.... det leder ju till fler lediga jobb. Agree?! )
Just nu håller jag på med affirmationer, där jag säger till mig själv "Det känns underbart när ny information fyller mina hjärnceller och mitt minne med denna nya information" och "Det känns underbart att ha klarat tentan". Samtidigt som jag föreställer mig känslan i kroppen. För att "ställa in mig" på att det faktiskt är så! =)
Idag har jag läst igenom anteckningar, häften från skolan, sökt information på nätet, läst i min Anatomy & Physiology och mina gamla uppsatser. Allt om matsmältningssystemets funktioner, uppbyggnad, reaktioner och enzymer mm som behövs. Verkligen jätte intressant. Dessa uppsatser skrevs i februari 2012 så det är nödvändigt att påminna minnet lite.
Till lunch idag blev det en mumsig linsgryta, som inte blev speciellt snygg... men här är receptet för två portioner:
1/2 liten fänkål
1 burk krossade tomater
5 brysselkåls "knoppar"
1 selleri stjälk
1/2 dl röda linser
1/2 gröna linser
1 vitlöksklyfta
1 liten gul lök
1 grönsaksbuljong
2 dl Vatten (mer om det blir för torrt)
2 st torkade piripiri
1/2 kumminfrön
1/2 senapsfrön
Salt & peppar
-Hacka upp löken, vitlöksklyftan och grönsakerna. Lägg ner i en kastrull med olja och samtliga kryddor.
-Stek tills allt fått lite färg, fyll sen på med buljontärningen som du löst upp i en kopp med vatten och så också de krossade tomaterna.
-Skölj linserna och lägg ner i grytan.
-Låt allt såputtra i 40 min och rör om regelbundet. Om det blir för torrt fyll på med mer vatten.
-Servera och njut med en smörgås med massa smör.
Bloggadress: http://bohemianmaggie.blogspot.com