Burgare med St Emilion
Kategori: -Recept & mums på min tallrik
Ratatouille för två
3 Tomater
1 Paprika
1/2 Gullök
2 Vitlöksklyftor
1/2 tsk Körvel
1/2 tsk Chilipulver med chipotel
en nypa Grillpulver
en nypa Paprikapulver
1/2 Grönsaksuljong
Några kvistar Persilja
*Hacka upp tomater, löken, paprikan i små bitar och skala vitlöken.
*I en kastrull steker man sen löken i smör tills den fått lite färg, tillsätt sen paprikan och stek i ytterligare några minuter. Tillsätt sen tomaterna, pressad vitlök och resten av ingredienserna, förrutom persiljan.
*Låt puttra i 20 minuter medan burgarna tillagas. Klipp ner persiljan innan servering.
Runt 10 Burgare
1 paket Bacon (klipp i bitar)
4 Kastanjechampinjoner hackat smått
1/2 Gullök hackat smått
1 Svampbuljong (smula ner)
1 Kalvbuljong (smula ner)
1 Ägg
1 msk Kapris
800gr Köttförsblandning
1 tsk stark Senap
1 Vitlöksklyfta
Lite vatten
Smör för stekning
*Stek gullök, bacon och svmpen i smör till de fått färg. Smula sen ner buljongerna och rör runt.
*Blanda resterande ingredienser väl i en skål och tillsätt sen den stekta blandningen. Blanda väl med händerna.
*Forma burgare och stek i smör.
Tillbehör alternativ
Brödskivor (stekta i smör)
Rå lök
Tomat
Sallad/Rucola
Senap
Hamburgedressing
Ketchup