Välbefinnaren

Tänk på att du behöver konsultera en läkare inför en kostförändring, speciellt om du har någon sjukdom, mina blogginlägg är till för inspiration och inte personlig rådgivning.

Burgare med St Emilion

Kategori: -Recept & mums på min tallrik

 
 I helgen har vi tagit det väldigt lugnt eftersom att jag inte kände mig riktigt 100% efter förkylningen. Så det enda vettiga vi gjort i helgen var att laga hemmagjorda hamburgare och dela en flaska vin från Saint Emilion. Fantastisk idé med lyxigt vin och enkla hamburgare. Burgarna serverades med stekt glutenfritt bröd, stark senap, rucola och en ratatouille. Nedan ser du receptet, gjord med teamwork där jag gjorde ratatouille och Viktor gjorde burgarna.
 
 
 Ratatouille för två
3 Tomater
1 Paprika
1/2 Gullök
2 Vitlöksklyftor
1/2 tsk Körvel
1/2 tsk Chilipulver med chipotel
en nypa Grillpulver
en nypa Paprikapulver
1/2 Grönsaksuljong
Några kvistar Persilja
 
*Hacka upp tomater, löken, paprikan i små bitar och skala vitlöken.
 
 *I en kastrull steker man sen löken i smör tills den fått lite färg, tillsätt sen paprikan och stek i ytterligare några minuter. Tillsätt sen tomaterna, pressad vitlök och resten av ingredienserna, förrutom persiljan.
 
*Låt puttra i 20 minuter medan burgarna tillagas. Klipp ner persiljan innan servering.
 
Runt 10 Burgare
1 paket Bacon (klipp i bitar)
4 Kastanjechampinjoner hackat smått
1/2 Gullök hackat smått
1 Svampbuljong (smula ner)
1 Kalvbuljong (smula ner)
1 Ägg
1 msk Kapris
800gr Köttförsblandning
1 tsk stark Senap
1 Vitlöksklyfta
Lite vatten
Smör för stekning
 
*Stek gullök, bacon och svmpen i smör till de fått färg. Smula sen ner buljongerna och rör runt.
 
*Blanda resterande ingredienser väl i en skål och tillsätt sen den stekta blandningen. Blanda väl med händerna.
 
*Forma burgare och stek i smör.
 
 
Tillbehör alternativ
Brödskivor (stekta i smör)
Rå lök
Tomat
Sallad/Rucola
Senap
Hamburgedressing
Ketchup
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: