Välbefinnaren

Tänk på att du behöver konsultera en läkare inför en kostförändring, speciellt om du har någon sjukdom, mina blogginlägg är till för inspiration och inte personlig rådgivning.

Roadtrip United Kingdom

Kategori: -Livet, exkl hälsa-delen & de andra kategorierna

Jag älska roadtrips! Man tar alla dagar som dom kommer, man svänger höger om man vill svänga höger eller om man ser en skylt som verkar spännande så följer man den. Man vet aldrig vart man hamnar, om man inte planerar det förstås. Under denna trip bestämde vi oss för nästa destination en dag i förväg.
 
Vi hämtade vår hyrbil redan på lördagen, men Berit kunde inte åka förrän på söndagmorgon så jag och Viktor åkte därför på en utflykt på lördagen för att inte gå miste om biltiden. Kossor längst kusten!
 
Posing vid Beachy Head i södra England. Vackert och blåsigt!
 
Beachy Head
 
Seven sisters
 
På söndagen träffades alla upp på "Breakfast at Tiffanys" för en stadig och god frukost innan vi drog vidare till Stonehenge. Magiskt ställe som man gärna velat veta mer om, och inte bara vad man tror att de byggdes för. Efter Stonehenge letade vi efter en pub som serverade Sunday Roast och vi hittade ett litet ställe mitt ute i ingenstans som hade ett eget bryggeri och som verkade ha fått något award för sin mat och sin dryck. Ett guldkorn helt enkelt.
 
Efter Stonehenge åkte vi vårat hotell i Trowbridge för att checka in, innan vi åkte in Bath för att besöka Roman Bath som staden är mest känd för. Badhuset byggdes för 2000 år sedan och byggdes precis över en varm källa med vatten som är 46-47 grader. Häftigt att se badet, källan, byggnader som fanns runt badet, tex ett tempel, och lära sig mer om människorna som badat där.
 
Statyer rund badet.
 
Man fick även dricka av vattnet som kom från källan, det var fylligt vatten, en god smak och varm, 
 
De regnade ibland under semestern, men vi var glada ändå.
 Efter Bath åkte vi vidare till Wales, men det får ni höra mer om senare.
 
När vi varit i Wales och Cardiff i 24 timmar letade vi oss sakta till Oxford och detta hotell. Super lyxigt och billigare än att bo mitt i Oxford. På kvällen promenerade vi runt Oxford, åt på restaurang och umgicks vår sista kväll tillsammans.
 
På onsdagen skulle bilen lämnas tillbaka på Gatwich innan flyg hem. Men innan det gjorde vi ett besök på The Down House som är huset där Charles Darwin levde med sin familj. Det var spännande att se hur han bodde, lära sig om hans familj, vad Darwin brann för och lite om hans teorier. Under hela bilresen till flygplatsen blev det diskussioner om vad som gör oss levande, evolution, elektroner, protoner, atomer, själen, minne och bing bang. Spännande avslutning på denna semester.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: