Lax med ingefära och chili / För- och nackdelar
Kategori: -Kost/De vi stoppar i oss
Innehåller massor av omega 3 som bland annat sänker triglyceride halten i blodet. Det förebygger också skador på cellmembranet så att det på så sätt håller sig friskt, sjuka celler leder till sjukdom. Fettet skyddar mot hjärt- och kärlsjukdomar eftersom det håller ådror och vener elastiska. Fisk innehåller också mycket protein, vitamin B6, B12, D-vitamin, E-vitamin, selen, jod och magnesium. Vad det gäller omega 3 i fisk bör man tänka på att fisken kan vara låg i detta fett om fisken är odlad och blivit matad med fel mat (inte alger och annan fisk).
Vild lax är i regel nyttigare än lax som är odlad, men samtidigt sägs det att lax från Medelhavet och Östersjön inte är speciellt nyttig pga orent vatten vilket leder till gifter i fisken. Om man ska äta odlad lax bör man kolla vad fisken blivit matad med för att undvika fisk som äter spannmål, något som inte hör till deras diet enligt min mening. Jag har inget direkt svar vilken lax som är bäst, men KRAV märkt skulle jag nog tro är bäst. Vilken fisk rekommenderar du och vilken åsikt har du gällande odlad/vild fisk?
Läs mer om ingefärans goda krafter här. Och här kan du läsa mer om chilin.
Bloggadress: http://www.cornelias.spotlife.se