Lyx pyttipanna
Några överblivna kokta potatisar
Något typ av stek kött
Ägg
Sås
Pepparrot
Grädde
Kryddor
En av de mest positiva egenskaperna med denna måltid är att potatisen har ett lågt GI. Om man kyler potatisen efter att den är kokt och sen värmer den vid senare tillfälle så har GI värdet sjunkit drastiskt. Detta är något jag lärt mig som diabetiker och det har varit bra att ha i bakhuvudet hela tiden. Men tyvärr kan många människor ha svårt för att bryta ner
potatis på grund av ett ämne som heter alkaloids. Men potatis innehåller en stor mängd B1, B3, B5. Vänligen klicka på länken för att läsa mer om potatis.
Dessutom innehåller rätten mycket aminosyror som är bra för uppbyggnaden av flera viktiga ämnen i kroppen, så som hormoner, enzymer och muskler. Det används också för att transportera andra viktiga ämnen och för ett fungerande immunförsvar.
Samtidigt är en av dom negativa delarna att man inte bör blanda kolhydrater och protein i samma måltid. Grädde kan också vara skadligt för många människor på grund av laktosen eller proteinet i produkten och därför ser jag inte denna produkt som självklart hälsosam.
Pepparröt skulle jag säga är en hälsosam rot, förr i tiden använde man roten mot feber och gikt. Det är rikt på järn och C vitamin. Det tros också rena njurarna och öka fettförbränningen.
Bloggadress: http://sockerfritt.blogg.se/