Välbefinnaren

Tänk på att du behöver konsultera en läkare inför en kostförändring, speciellt om du har någon sjukdom, mina blogginlägg är till för inspiration och inte personlig rådgivning.

Rena livet på toxiner

Kategori: -Skadligheter

Vill du vara fri från gifter? Önskar du att du inte utsatte din kropp för toxiner som finns runt omkring dig? Hur mycket skulle du kunna förändra ditt liv för att bli kvitt dom?
 
Jag läste en intressant artikel i en tidning för några veckor sen som gifter som man utsätter sig för varje dag, överallt. Och jag blev inspirerad att själv skriva ett inlägg om det hela.
 
Definitionen av gifter varierar i olika människors ögon, men enligt det jag skriver i detta inlägget så är det ämnen som skadar kroppen.
 
Dagligen inhalerar vi luften i storstäderna (om du bor i en sån) där flera olika ämnen som kan skada kroppen, avgaser från bilar, koldioxid (om luften är riktigt dålig), ozon, ftalater (används till bla plast, leksaker och glidmedel), VOC & SVOC som påverkar immunförsvaret och fortplantningssystemet.
 
I kranvattnet vi dricker finns det fruktansvärt många olika ämnen, flera av dom är hälsosamma, så som magnesium, kalcium och zink. Men det finns också en hel del skadliga ämnen i kranvatten, det varierar från land till land och från kran till kran. Läs mer om kranvattnet i Stockholm här. Några av dom skadliga ämnen som kan finnas i kranvattnet är bly, anilin, arsenik och asbest (MEN, vill poängtera att det varierar från vatten till vatten.)
 
Det finns skadliga ämnen i tvättmedel, smink, schampoo, balsam, bodylotion och kläder. Visste du att många kläder besprutas med ämnen som gör att dom inte blir skrynkliga när dom fraktas till en butik nära dig, även flamskyddsmedel så att dom inte ska fatta eld. Om kläderna fattar eld leder det till frlorad inkomst.  Burkmat förvaras i aluminium burkar som givetvis förs över till maten. Grönsaker besprutas med bekämpningmedel, insektsmedel och växtnäring (som vi oftast inte vet varifrån det kommer eller innehåller) med mera.
 
Alla dessa ämnen påverkar kroppen på många olika sett, bland annat hormonbalansen (framför allt hos kvinnor), hjärtrytmen blir oregelbunden, fortplantningen försämras, immunförsvaret försvagas, ökar hyperaktiviteten i barn och luktförmågan kan försämras. Andningsförmågan kan försämras på grund av luften vi andas, men detta påverkar hela kroppen eftersom att syre som kommer in i lungorna transporteras runt hela kroppen, till alla celler där det är livsviktigt. Allergier skapas på grund av att immunförsvaret försvagas då för många gifter finns i kroppen och det är för många och för mycket gifter för försvaret att ta hand om.
 
Hur mycket tid, pengar och ansträngning skulle du kunna tänka dig att lägga på att få ett liv utan giftiga kemikalier? Själv lägger jag bara min tid, pengar och ansträngning på maten, att inte skräpa ner i naturen och att ha plantor hemma så att luften blir renare.
 
 

Kommentarer

 • Angelica säger:

  Jag blir nästan mörkrädd när jag läser sånt här, oroar mig mest för min son och när det gäller honom försöker jag anstränga mig extra eftersom att hans kropp ständigt utvecklas på ett annat sätt än mig som vuxen.. men vissa saker kan man ju inte undvika tyvärr.

  Min väninna sade en ganska intressant kommentar häromdagen, att bara för 5-10 år sedan brukade man emellanåt hitta småkryp bland ens salladsblad men det förekommer inte längre. Man blir lite fundersam på vilka åtgärder som tagits.

  Svar: Ja, nu när jag tänker efter så har din vän helt rätt.. inte sett ett kryp i salladen på vällldigt länge. Och det får en ju verkligen att fundera. En sak som jag tänker på är att om en produkt inte blir gammal på tre veckor så är den troligtvis full av kemiska produkter.
  Ja, tyvärr kan man inte undvika allt. ja menar... ska man verkligen behöva flytta ut på landet där man odlar sina egna grönsaker och föder upp sina egne kossor för att bli fri alla kemikalier.. =) Gillar i och för sig tanken med landet, egna djur och ett västhus, men ändå! =)
  Sabine J Ö

  2012-07-11 | 01:39:09
  Bloggadress: http://naturligbebis.se

Kommentera inlägget här: