Välbefinnaren

Tänk på att du behöver konsultera en läkare inför en kostförändring, speciellt om du har någon sjukdom, mina blogginlägg är till för inspiration och inte personlig rådgivning.

Mer om körsbärs smoothie

Kategori: -Himmelriket med Juicer & Smoothie

 
 

Denna smoothie gjorde jag häromdage, en av dagarna då jag la upp foton på alla mina måltider under en dag. Så jag tänkte berätta om ingredienserna och vilken effekt dom kan ha på kroppen. 
 
Ingredienser
Körsbär
Blåbär
Björnbär
Vatten
Bipollen
Lecitin
 
Körsbär: Är rikt på vitaminerna A, B1, B2, B6 och C samt mineralerna kalcium, magnesium, fosfor, kalium, vavel och järn. Körsbär innehåller också en hel del äppelsyra (AHA syra), men inte ligga mycket som i äpplen, som bryts ner i kroppen till energi. Det används också i många produkter för huden eftersom att det främjar en yngre hud. Det innehåller också ellagsyra som är en antioxidant som skyddar kroppens kollagen, vilket är ett fiberprotein som bygger bland annat hud och blodkärlsväggar. Det innehåller också pektin som skapar en "gele" i tarmen som eliminerar toxiner.
 
Blåbär: Är rikt på vitaminerna B1, B2, B6, C och betakaroten och mineralerna järn, kalcium, mangan, järn, fosfor, kalium, natrium och zink. Innehåller också ellagsyra som jag berättar mer om ovan. Blåbär innehåller också antioxidanter som skyddar huden, förstör fria radikaler och håller cellerna friska. 
 
Björnbär: Innehåller ellagsyra som du kan läsa om under "Körsbär" här ovan. Det innehåller en hel del vitamin C, vitamin E och kalium. Det innehåller också omega-3, men som man bara kommer åt om man biter/mixar bären väl eftersom att det sitter djupt in i kärnorna.
 
Lechtin: Du kan läsa ett längre inlägg om lecitin här, men i korta drag används det i kroppen för att få bibehålla friskt cellmembran. Det har också en otroligt viktig funktion i kroppen kring fett-hanteringen.
 
Bipollen: Är också viktig för fetthanteringen i kroppen, då fettnedbrytningen. Det är också otroligt rikt på många vitaminer och mineraler. Jag har skrivit ett längre inlägg kring bipollen också och då kan läsa det här.
 

Kommentarer

 • Amy's piece of cake säger:

  Så gott det är med smoothie, jag gjorde en grön smoothie häromdagen som kommer upp inne hos mig inom kort.

  Jag har svarat på din tårtfråga inne hos mig så du vet det. Önskar dig en riktigt trevlig Valborg, kram!

  Svar: Hej Hej, Tack för svaret på tårt-frågan, men tyvärr tycker jag inte om söta bakelser speciellt mycket. =) Din smoothie såg sååå god ut också! Kram kram
  Sabine J Ö

  2013-04-30 | 17:47:22
  Bloggadress: http://amyspieceofcake.se/
 • Malin Edman säger:

  Oj då har du inte upplevt Vättern! Det är superbra sikt där och mycket att se. Vi brukar dyka vid Stora Lund eller Önninge, jättefina klippor som är lätta att ta sig ner vid.

  Svar: HiHi, nä Vättern har jag inte upplevt. Nu var jag tvungen att googla Vättern dykning med foton för att se och det ser ju faktiskt inte så dumt ut. =) Såg att det fanns ett vrak och ett bord uppdukat med vas, glas och tallrik. Coolt! Dyker du själv (med buddy) eller dyker du med ett dykcenter?
  Sabine J Ö

  2013-05-01 | 17:32:54
  Bloggadress: http://kanjagkandu.com

Kommentera inlägget här: