Marinerad fisk- och skaldjur med fluffigt potatismos
Kategori: -Recept & mums på min tallrik
Marinera tonfisk i:
Olja
Sojasås
Zest från 2/3 av en lime
Paprikapulver
Pepparmix
Lite vitpeppar
Salt
Marinera torskrygg i:
Chilipulver
Cayeenpulver
Savrtpeppar
Olja
Teriakisås
Limesaft från en limeEn nypa salt
Marinera pilgrimsmusslor i:
Olja
Zest från 1/3 lime
En nypa salt
Till spett:
Smålök
För potatismosen:
9 små potatisar (OBS inte nypotatis)
1 ört- ochvitlöksbuljong tärning
En skvätt grädde
En klick smör
Salt & peppar
Sallad för en person med:
Ruccola
Ruccola
1/2 tomat
Några cm gurka
En bit röd paprika
En skvätt olivolja
*Salladen hackar du upp innan eller mellan dom andra punkterna.
*Förbered marinaderna till dom tre olika fisktyperna, skär fisken i lagomstora bitar som passar bra på spett, låt dom tre olika ligga i ovan marinader i 1-1.5 timme.
*Koka potatisen en stund och när det är 10 minuter kvar på potatisen börjar du trä fisken och skalad smålök på spetten.
*Stek spetten snabbt i stekpannan på hög värme, bara så att dom får yta. Placera sen i ugnen (i stekpannan om den inte har trähandtag) sen in i ugnen på ugnen på 175 grader i ugnen i 5-10 minuter beroende på tjockleken av fisken. Man vill ju inte få dom för torra.
*När potatisen är färdigkokt häller du bort vattnet, stänger av plattan, men ställer tillbaka kastrullen på plattan och häller på grädde, en klick smör och smular ner buljontärningen. Att koka upp grädden gör att moset blir fluffigt. Använd inte visp utan "mosstav".
*Servera & njut!!
Vill du veta mer om hur denna rätt kan påverka hälsan kan du bland annat läsa om rotfrukter och potatis här, eller om du vill läsa om fisk kan du läsa mer i detta inlägg, där det också finns ett recept för fiskburgare.
Pilgrimsmusslor i marinad
Tonfisk i marinad.
Torskrygg i marinad.