Välbefinnaren

Tänk på att du behöver konsultera en läkare inför en kostförändring, speciellt om du har någon sjukdom, mina blogginlägg är till för inspiration och inte personlig rådgivning.

Veckans Tips: Att göra små förändrigar

Kategori: -Veckans Hälsotips för att uppnå Välbefinnande

Jag har funderat en hel del på det här med att göra förändringar i en livsstil, förändringar för att uppnå välbefinnande syftar jag på då.
 
Egentligen skulle man kunna säga att alla typer av förändringar kan vara för hälsa, mår man dåligt i ett förhållande och bryter sig ut så är det positivt för hälsa, vantrivs man på jobbet och byter jobb så är det också en förändring för välbefinnande.
 
Nu behöver man inte alltid ta speciellt stora steg för att det ska bli en förändring. Bara att gå en annan väg till jobbet/tunnelbanan, byta ut 3 keffelatte mot 3 espresso eller dricka 1 glas vatten 30 minuter innan måltiden kan leda till bättre hälsa och välbefinnande. En person i min närhet har inte varit speciellt förtjust i varesig grönsaker eller frukt tidigare i sitt liv, men genom att prova en grönsak i taget, för att bli van, och dricka smoothies av frukt, har intaget ökat. Nu lagar han vegetariska måltider och äta fruktsallad om det serveras. Det har tagit tid att komma så här långt och det kommer ta tid att ta sig ända fram. =) Men vad gör det, huvudsaken är att små steg blir tagna mot hälsosammare matvanor.
 
Hälsa har både med psykisk och fysisk hälsa och inte det ena eller det andra. Genom positivt tänkande och medvetenhet kan man små förändringar i livet. Kolla bara på placebo-effekten, genom att tro att man äter något (tabletter eller mat) som ska göra en fri från symptom kan det alltså leda till att man blir frisk. På samma sätt som man vet att om man hamnar i en negativ spiral kan man lätt fastna där.
 
Vad tycker dom om små förändringar i livstilen? Har du gjort några förändringar nyligen som förbättrar ditt välbefinnande?

Kommentarer


Kommentera inlägget här: