Idag är min kärlek på styrelsemöte och då passar jag på att laga en måltid med tabboli, laxburgare och korianderdipp/sås till mig och våra kombo. Idén fick jag efter helgen när vi var hos min vän Tina (ni minns Indienresen) och hennes pojkvän. Då lagade vi fantastiska fiskburgare med en kall koriandersås som jag absolut var tvungen att laga igen. Så himla smakrikt! Rekommenderas starkt! (I helgen åt vi ugnsbakad potatis och en mixsallad istället för tabboli, det funkar också superbra.)
Tabboli receptet hittar du
här.
Ingredienser till Koriandersåsen (3 pers)
1 dl hackad koriander
1 1/2 dl hackad persilja
2 dl cream fraiche
1 tsk spiskummin
2 små vitlöksklyftor
1/2 tsk sambal oelek
Salt & peppar
*Blanda samtliga ingredienser i en skål och låt stå i kylen medan du förbereder resten av måltiden.
Ingredienser till 6 laxburgare
4 laxbitar
1/2 tsk fänkålsfrön
1/2 dl färsk koriander
2 ägg
2 msk ströbröd
Salt & peppar
(Eller val av andra kryddor)
Stek i:
1 msk smör
1 msk olja
*Koka laxen i 8 minuter, eller tills den är klar, och låt kallna.
*Knäck ner äggen i en skål tillsammans med ströbröd, malen fänkålsfrön, koriander, salt & peppar.
*Smula ner den kalla laxen i blandingen och blanda tills det är några fasta laxbitar kvar. Det kommer bli en ganska mjuk, nästan vattnig smet, men stå emot att tillsätta mer ströbröd. Använd händerna att göra biffar.
*Stek i smöret och oljan på hög värme i stekpannan. Låt dom inte ligga för länge för då blir de torra.
*Servera & Njut
Bloggadress: http://millashalsoblogg.blogspot.com