Välbefinnaren

Tänk på att du behöver konsultera en läkare inför en kostförändring, speciellt om du har någon sjukdom, mina blogginlägg är till för inspiration och inte personlig rådgivning.

Veckans Tips: Förståelse av Hering´s Law

Kategori: -Veckans Hälsotips för att uppnå Välbefinnande

Nu när jag håller på med att plugga inför tentan dyker massa idér upp då jag blir påmind. Och veckans tips är att ha förståelse för Hering´s Law. Denna lag handlar om att sjukdom skapas från botten till toppen, från utsidan till insidan, från mindre "viktiga" organ till mer vitala organ. Det är alltså omöjligt att vara fullt frist och helt plötsligt lida av en allvarlig sjukdom i ett av de vitala organen.
 
Hering´s Law of cure, innebär att kroppen behöver rätta till det "djupaste" problemet innan symptomet innan kan läkas. Låt oss säga att jag först led av eksem som inte togs hand om som då lede till problem med tarmen, som kan gå djupare in i lungorna och slutligen till det mentala. Hud--> Tarm--> Lunga--> Mentala problem. I detta skede behöver man såklart stödja hela kroppen, men det som först kan lösas är den mentala delen innan man kan lösa upp problemet med lungorna, sen tarm och till sist huden. Man behöver inte nödvändigtvis ha kvar problemet med lungorna, men det kommer dyka upp igen efter att man löst det mentala problemet. Vi läker i omvänd ordning efter hur symptomen har dykt upp eller undertryckts. Det är detta som är Hering´s Law of cure!
 
Man behöver stödja kroppen genom att få ut gifter med detox och andra tekniker, lösa upp stagnationer, skapa rörelse (så att gifter kan elimineras), ge all näring en kropp behöver för att den ska kunna arbeta optimalt och inte utsätta kroppen för stress genom ohälsosam kost, stress eller andra gifter. Tyvärr är medicin där man tar bort ett symptom inte enligt Hering´s Law, utan då undertrycker man ett symptom och trycker det djupare, gör det mer allvarligt. Feber och en förkylning tex är koppens försök till eliminering av gifter som vi kan undertrycka med medicier.
 
Att ha denna kunskap löser inga hälsoproblem, men det hjälper oss förstå hur kroppens healingfförmåga fungerar. Vilket kan vara oerhört bra. Detta är en anledning till att jag gillar att vara sjuk ibland, det visar att min kropp fortfarande har förmågan att skapa ett "akut symptom" som skapas för rening, healing och eliminering. Detta är min åsikt, vad tycker du om detta? 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: