Välbefinnaren

Tänk på att du behöver konsultera en läkare inför en kostförändring, speciellt om du har någon sjukdom, mina blogginlägg är till för inspiration och inte personlig rådgivning.

Veckans Tips: Survival Suggestion Part 1

Kategori: -Veckans Hälsotips för att uppnå Välbefinnande

Hej Hej,
 
Nu är jag i Indien men har förberett några "Veckans Tips" till er. Eller det är egentligen inte mina utan jag har hittat dom i en av mina böcker. Det är en hel del tips men jag berättar om dom som jag tycker är viktigast. (Fotot på boken ser du på fotot nedan.)
 
FOOD
 
1. Ät i måttliga mängder och gör det regelbundet. Att föräta sig stressar kroppen.
2. Undvik behandlad mat, ät så naturligt som möjligt (som jag alltid säger, klarar en produkt sig en längre tid så kanske det inte är så nyttigt)
3. Minska eller eliminera kemikaler i mat, så som färgämnen, tillsatser och konserveringsmedel.
4. Köp gärna produkter från lokala gårdar och bönder, ju längre bort födan kommer ifrån desto längre har den färdas. Och desto sämre är den för kroppen.
5. Drick rent vatten, gärna filtrerat. Drick källvatten eller flaskvatten om ditt kravatten innehåller farliga ämnen. Men kolla upp om vattnet i källan eller flaskan är hälsosamt.
6. Om du äter rött kött se till att det kommer från gårdar där djuret fått leva fritt, ätit nyttigt och inte matats med kemikalier.
7. Minska intaget av mättat fett (om du äter mycket) och balansera det med omättat och fleromättade fetter. Mer omättade än mättade.
8. Använd kall-pressade oljor och förvara i mörker, i kylen och med lock.
9. Ät ekologiska ägg och kycklingar.
10. Ät fisk från djupa hav och undvik odlad fisk. Var försiktig eftersom att mycket fisk nuförtiden innehåller kvicksilver.
11. Drick hellre getmjölk eller fårmjölk än komjölk, och då organisk. Dricker du komjölk bör du inte göra det regelbunder utan mer som ett treat.
12. Undvik läsk, drick hellre fruktjuice med mineralvatten.
13. Minska intaget av socker och alla produkter som innehåller vit socker.
14. Undvik matlagning i teflon och aluminium, använd istället järn, pyrex, rostfritt stål.
15. Ät mer cruciferous grönsaker så som brusselkål, blomkål, kål och broccoli.
16. Tugga din mat noga.
17. Använd en pulsklocka, kolla pulsen innan maten, ät och sen 10-20 minuter efter. Om pulsen ökar mer än 20% har din kropp reagerat starkt på något i din måltid.
18. Fasta och detoxa regelbundet (en gån gpå hösten och en gång på våren till exempel).
19. Öka intaget av antioxidanter (med mat eller kosttillskott säger jag, men enligt boken rekommenderar dom kosttillskott.)
20. Minska mängden mat som värms i microvågsugnen.
21. Undvik GMO.
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: