Välbefinnaren

Tänk på att du behöver konsultera en läkare inför en kostförändring, speciellt om du har någon sjukdom, mina blogginlägg är till för inspiration och inte personlig rådgivning.

Tofusallad med stekta kryddor

Kategori: -Pluggdagar

 
 
Ännu en skoldag har passarat, men en ganska lat dag faktiskt. Vaknade sent, ut en sen frukost, låg på ängen för att läsa lite om Aspartam, skrev vidare på ett av mina Case med en av försökspersonerna och om hennes/hans hälsa och till lunch blev det en utsökt tofusallad. Perfekt blandning, speciellt med dom stekta kryddorna tillsammans med tofu och morötter.
 
Ingredienser för en person
1 näve spenat
1 näve roccula
7 cm tjock morot
Några sockerärter
1/2 tomat
4 cm gurka
3x10x3 cm bit Tofu
 
Tofu- och morotsbitarna marinerades i- och sen stektes i-
2 cm finhackad ingefära
1 rinhackad vitlöksklyfta
2 cm röd chili
2 tsk soja
2 msk olja
1 tsk peppar
 
 
Vill du veta mer om sojaprodukter som tofu är gjort av och och vilka effekter dom kan ha på kroppen kan du läsa om misosoppa här, dom positiva egenskaperna av sojamjölk här och dom negativa egenskaperna här. Tofu är gjort av sojamjölk och nyttigheten kan så klart bero på hur mjölken och sen produkten är framställd. Nyttigheten beror också på hur man fått sojamjölken att koagulera, salter, syror eller enzymer kan användas, och vilken variant din kropp mår bäst av.
 
Frågor?! Fråga på! Önskemål på ämne för framtida inlägg?! Säg till!
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: