Välbefinnaren

Tänk på att du behöver konsultera en läkare inför en kostförändring, speciellt om du har någon sjukdom, mina blogginlägg är till för inspiration och inte personlig rådgivning.

Veckans Tips: Basiskt blod med kalla duschar

Kategori: -Veckans Hälsotips för att uppnå Välbefinnande

Plockade fram boken "Acid & Alkaline" av Herman Aihara härom veckan när jag satt och skrev ett inlägg om misosoppa i torsdags. (Inlägget hittar du här). För jag mindes att det stod mycket bra information där om just det. När jag läste boken kom jag också över veckans tips.
 
Om blodet är surt (lågt pH) hämmer det nervsystemets funktion medans basiskt blod det stimulerar det. Så om man har ett basiskt pH kan man tänka, agera och ta problem utan svårigheter, medan ett surt blod gör att man inte kan tänka eller agera snabbt, tydligt och beslutsamt.
 
Givetvis är det viktigaste att man äter hälsosam kost (helst ekologiskt utan kemikalier) som påverkar pH värdet till det basiska. Detta är ett långtidsmål som inte tar några dagar att förändra utan en längre tid, men jag har också lärt mig att en quick-fix för att göra blodet basiskt är att duscha kallt, gärna på morgonen. Det ska förbättra tänkandet, systemet och ge en riktig kick. Detta tips handlar om att ta en kall dusch efter att man duschat klart i sin varm dusch.
 
 Jag har vid tidigare tillfälle skrivet om hur man kan rena kroppen och aktivera den, men då med bland annat varma och kalla duschar i flera omgångar. Du kan läsa det inlägget här. Jag försöker själv så ofta som möjligt köra med denna metod och jag tycker verkligen att man blir mer alert och medveten.
 
Det var veckans tips från mig denna underbara söndag!
 
Kram Kram från Välbefinnaren Sabine
 

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: