Veckans Tips: Survival Suggestion Part 2
Går jorden under 21 Dec 2012?!
Kategori: -Mina tankar & känslor
Veckans Tips: Survival Suggestion Part 1
INDIA HERE WE COME
Packa rätt
Lax med ingefära och chili / För- och nackdelar
Kategori: -Kost/De vi stoppar i oss
Innehåller massor av omega 3 som bland annat sänker triglyceride halten i blodet. Det förebygger också skador på cellmembranet så att det på så sätt håller sig friskt, sjuka celler leder till sjukdom. Fettet skyddar mot hjärt- och kärlsjukdomar eftersom det håller ådror och vener elastiska. Fisk innehåller också mycket protein, vitamin B6, B12, D-vitamin, E-vitamin, selen, jod och magnesium. Vad det gäller omega 3 i fisk bör man tänka på att fisken kan vara låg i detta fett om fisken är odlad och blivit matad med fel mat (inte alger och annan fisk).
Vild lax är i regel nyttigare än lax som är odlad, men samtidigt sägs det att lax från Medelhavet och Östersjön inte är speciellt nyttig pga orent vatten vilket leder till gifter i fisken. Om man ska äta odlad lax bör man kolla vad fisken blivit matad med för att undvika fisk som äter spannmål, något som inte hör till deras diet enligt min mening. Jag har inget direkt svar vilken lax som är bäst, men KRAV märkt skulle jag nog tro är bäst. Vilken fisk rekommenderar du och vilken åsikt har du gällande odlad/vild fisk?
Läs mer om ingefärans goda krafter här. Och här kan du läsa mer om chilin.
Frukost inspirerad av julen
Kategori: -Kost/De vi stoppar i oss
Julklappstips för Välbefinnande
Lyx Pyttipanna / För- och nackdelar
Kategori: -Kost/De vi stoppar i oss
Tarmflorans bakterier, en del av immunförsvaret (För liv)
Kategori: -Så fungerar kroppen och dess ämnen
Du kan också läsa ett av mina tidigare inlägg kring tarmfloran här. Jag rekommenderar dig också att söka på "Immunförsvaret" och "pH" på bloggen för att läsa och lära dig ännu mer om kroppens förmåga att skydda kroppen mot skadliga ämnen och förstå den mer.
Snökaos, banan-plättis-omelett och studier
Kategori: -Pluggdagar
Aminosyra: Alanin
Kategori: -Protein / Fett / Kolhydrater
TED-Talk om hur prylars värde förändras hos en person
Kategori: -TV/Böcker/Tidning/Föreläsningar
Hälsofrämjande blåbär
Kategori: -Kost/De vi stoppar i oss
Blåbär är ett bär som har en mängd hälsofrämjande egenskaper för nästan hela kroppen och den egenskap som blåbär är mest känd för är dess effekt den har med mängden antioxidanter.
Bland annat finns antocyaniner som är antioxidanter. Bäret innehåller mer antocyaniner än något annat livsmedel, andra ämnen är druvor, röttvin och vinbär. Antioxidanter skyddar mor fria radikaler som bildas vid oxidativ stress och gifter. Det är denna antioxidant som ger blåbär deras färg. Garvämnen finns också i bäret och dessa är bland annat bakteriedödande.
Ett annat ämne som finns i blåbär är ellagsyra detta uppträder som en antioxidant och skyddar kroppen mot inflammationer, men också mot skador på huden pga solstrålning. Det minskar också risken att kollagen skadas i huden när solstrålar träffar hudcellerna, vilket leder till fastare hud. Men detta ämne har också en svag förmåga att minska kroppens förmåga att eliminera koldioxid som måste elimineras från kroppen (det är det vi andas ut).
Blåbär är rikt på C vitamin, E vitamin, magnesium, kalium, kalcium, järn och nyttiga fibrer.
Några funktioner blåbär och dess ämnen har är:
-Sänker det "onda" kolesterolet (LDL).
-Bra för blodcirkulationen och renar dessutom blodet.
-Mot inflammationer.
-Bra för ögon, synen och mörkerseende. Det är antioxidanten antocyaniner (som tillhör gruppen flavonoider) som har den positiva påverkan på ögonen.
-Bra vid diabetes, då det reglerar blodsockret.
-Tack vare polyfenoler som är en annan grupp av antioxidant kan det skydda mot inflammationer i tarmen, Speciellt om det äts tillsammans med probiotika och extra fibrer.
Var försiktig med vilka blåbär du äter, så att dom inte blivit besprutade med kemikalier. Men plockar du egna, som är det billigaste och bästa, borde det inte vara några problem. Så länge blåbärsskogen inte ligger brevid en soptipp.
Min frukost med hos Morning Diaries
Kategori: -Allmänt, Gästbloggare, Hjälp, Q & A